GASLAB Q2

GasLab Q2 je analizator kvaliteta plina za prirodne plinove. Određuje kalorijsku vrijednost i Wobbeov indeks te ostale parametre uzorka plina. Primjene uređaja kreću se od fiskalnog mjerenja energije do mjerenja, upravljanja i regulacije. Jedna od glavnih primjena je kontrola elektrana na plinske turbine kako bi se optimizirala efikasnost, emisije zagađivača i opterećenje sistema, čak i uz fluktuirajuće kvalitete plina. Druga primjena je miješanje plina za upravljanje specifikacijama plina u transportu, distribuciji i korištenju.

SKU: GASLAB-Q2 Kategorije: , Oznake: , ,
Uređaj je bez plamena, radi brzo i kontinuirano. Korelativni postupak mjerenja GasLab Q2 zasnovan je na određivanju infracrvene apsorpcije i toplotne provodljivosti uzorka plina.

Kućište pruža zaštitu od eksplozije za upotrebu u opasnim područjima i pokriva širok raspon temperature okoline, tako da obično nije potrebno dodatno zaštitno kućište. To omogućava postavljanje analizatora u blizinu procesa radi brzog vremena odziva.

U načinu mjerenja, uzorak plina kontinuirano prolazi kroz senzor i ažurira mjerenja svake sekunde. Da bi se ubrzalo uzorkovanje, u kućište je integriran zaobilazni mjerač protoka. Uređaj ima programabilnu automatsku sekvencu kalibracije, koristeći metan. Druge komunalije, kao što su gasoviti nosač ili složene kalibracijske mješavine plina, nisu potrebne za rad.

Analizator ima priključke za plin za uzorak plina, kalibracijski plin, otvor za senzor i opcionalni premosnik. Postoje električne veze za napajanje i višestruke komunikacije, poput Etherneta, serijskih portova i analognih i digitalnih U / I.

Izmjerene vrijednosti prenose se putem Modbus protokola i analognih izlaza. Modbus je dostupan putem dva serijska porta i Ethernet sučeljem. Uz to je moguće povezati vanjske alarme za nadzor zatvaranja kontakata, npr. ograničenje niskog pritiska kalibracione boce ili sistema za uzorkovanje.

Integrirani zaslon prikazuje mjerne vrijednosti i radne uvjete analizatora. Analizatorom se može upravljati putem dodirne ploče. Istu funkcionalnost može postići i web pregledač koji se povezuje sa uređajem. Za konfiguraciju, prikaz podataka i snimanje koristi se računarski softver.

GasLab Q2 izdvaja se zbog niskih kapitalnih ulaganja i troškova održavanja i svog jednostavnog rada.

preloader