Honeywell rješenja – Industrija

Honeywell nudi cjelovito rješenje za automatizaciju postrojenja na alternativna goriva. Zahvaljujući partnerstvu sa UOP-om, Honeywell ima blisko znanje o procesnim tehnologijama, uključujući katalitičko krekiranje, hidrokreking i hidroobradu, dok liderstvo na tržištu hemikalija i nauka o životu pruža stručnost u dehidraciji, fermentaciji i destilaciji. Honeywell može isporučiti rješenja za automatizaciju optimizirana za ove procesne tehnologije kako bi kupcima širom svijeta isporučila operativnu spremnost, efikasnost i pouzdanost. Pored toga, Honeywell ima jedinstveni model za brže dovođenje novih pogona u punu proizvodnju.
 
 

Biodizel

 
 

Bioetanol

Honeywellova hemijska rješenja dodaju vrijednost procesnom postrojenju poboljšanjem poslovnih performansi i sigurnošću vožnje, pouzdanošću i efikasnošću. Konkretno, pomažu u poboljšanju protoka i dostupnosti, smanjenju potrošnje energije, nižim troškovima sirovina, smanjenju incidenata i održavanju i povećanju produktivnosti osoblja. Od petrokemije i plastike do gnojiva i specijalnih kemikalija, rješenja optimiziraju povrat ulaganja i smanjuju vrijeme isporuke, istovremeno štiteći tehnološka ulaganja.

Gnojiva

Petrohemija

Plastika, vlakna i ravni limovi

Guma

Honeywell je glavni međunarodni dobavljač na morskim, obalnim i unutrašnjim plovnim tržištima. Od jednog senzora do kompletnog sistema automatizacije, kompanija nudi najpouzdaniju tehnologiju za svaku određenu aplikaciju. Honeywell se fokusira na automatizaciju brodova, udovoljavajući specifičnim potrebama pomorskog biznisa sa globalnim timom stručnjaka i cjeloživotnim iskustvom.
 
 

Riječni tankeri i teglenice

Honeywell je vodeći dobavljač automatizacijskih rješenja za rudarstvo, minerale i metale (MMM), sa svjetskim prisustvom i širokim iskustvom u primjeni. Rešenja za automatizaciju kompanije Honeywell pomažu u kontroli operacija za širok spektar metala i minerala. Od koncentracije do topljenja i rafiniranja, od visokih peći do probave, Honeywell ima rješenje za udovoljavanje svim kontrolnim potrebama, a istovremeno značajno povećava poslovnu vrijednost.
 
 

Metali

Minereali

Rudarstvo

Honeywellova rješenja za naftu i plin pružaju izvanredne rezultate i rješavaju mnoge izazove. Kroz svoje instrumentacije, automatizaciju i napredna rješenja, Honeywell pomaže u postizanju visokog nivoa pouzdanosti, fleksibilnosti, efikasnosti i sigurnosti. Honeywell obično donosi takve rezultate kao što su: Smanjeni troškovi vlasništva, Smanjene odgode proizvodnje, Smanjeni operativni troškovi, Povećani protok proizvodnje i Poboljšana usklađenost sa propisima.
 
 

Nafta i plin

Honeywell Process Solutions ima više od četiri decenije iskustva u pružanju najsavremenijih kontrolnih sistema i usluga pogonima za proizvodnju električne energije u više od 50 zemalja. Honeywellovi kontrolni sistemi osiguravaju pouzdan i efikasan rad elektroenergetskih postrojenja, kogeneracije, čiste energije i industrijske energije širom svijeta. Za industriju proizvodnje električne energije, Honeywell je cjelovit dobavljač kontrolnih sistema, sigurnosnih sistema, terenskih rješenja, naprednih aplikacija, projektnog inženjeringa, izgradnje i izgradnje, upravljanja projektima i usluga instalacije, pokretanja i puštanja u rad.
 
 

Biomasa

Honeywell pruža automatizaciju i napredna rješenja za pojedina područja obrade celuloze i papira. Pružamo koordiniranu optimizaciju procesa, omogućavajući vam da iskoristite prednosti donošenja odluka u čitavom preduzeću kako biste postigli ukupnu efikasnost mlina. Proizvodnja, kontrola kvaliteta i procesa, logika mašine i kontrola pogona integrirani su i rade zajedno na maksimalizaciji performansi. Pored toga, naša rješenja poboljšavaju sigurnost, usklađenost s okolišem, energetsku efikasnost, cyber i fizičku sigurnost, kao i upravljanje imovinom i životnim ciklusom. Integriranje ovih mlinarskih sistema osigurava da bolje i usmjerenije informacije dođu do ključnih donositelja odluka.

Honeywell nudi industriji celuloze i papira potpuno integrirani portfelj, zajedno sa iskusnim profesionalcima koji pomažu u dizajniranju, implementaciji, servisiranju i optimizaciji vašeg poslovanja.
 
 

Pakovanje

Štampanje i printanje

Maramice

Honeywellova rješenja za rafiniranje pomažu rafinerijskim kompanijama da postignu svoje proizvodne ciljeve, smanje troškove rada i održavanja i bolje iskoriste svoja sredstva, istovremeno usklađujući se sa sve većim regulatornim i sigurnosnim zahtjevima. Honeywellova rješenja usmjerena su na:
 
  • Optimizacija operativnih performansi i efikasnosti pomoću napredne kontrole i automatizacije.
  • Poboljšanje sigurnosti ljudi, procesa i opreme.
  • Smanjivanje potreba za inventarom poboljšanim planiranjem i raspoređivanjem.
  • Minimiziranje rizika za životnu sredinu i maksimiziranje pouzdanosti i dostupnosti postrojenja kroz rano otkrivanje i pouzdane sisteme zaštite, ublažavanja i upravljanja imovinom.
  • Omogućavanje pristupa tačnim podacima o poslovnom učinku radi identifikovanja i iskorištavanja kratkoročnih i dugoročnih prilika.

Rafiniranje

Honeywell rješenja – Integrisana tehnologija

OneWireless Solutions pomažu web lokacijama da se nose sa kritičnim industrijskim izazovima u oblastima pouzdanosti, sigurnosti i efikasnosti procesa. Rješenja uključuju Honeywellov distributivni sistem upravljanja, bežični terenski instrumenti, mobilni računski uređaji, bežične mreže, napredne aplikacije i aplikacije za upravljanje objektima. Rješenja takođe uključuju Honeywellove inženjerske usluge poput savjetovanja, dizajna, instalacije, puštanja u rad i podrške koje igraju ključnu ulogu u osiguravanju iskustva po sistemu ključ u ruke koji štiti bežična ulaganja korisnika. Ako korisnici imaju problem, rješenje ima Honeywell.
 
 
Honeywell nudi inovativno razmišljanje, tehnologiju svjetske klase, vrhunsko upravljanje projektima i čitav niz usluga podrške za zadovoljavanje potreba korisnika u cijelom lancu opskrbe plinom. Podržani Honeywellovim globalnim iskustvom i širokim rasponom rješenja koja osiguravaju vrhunske performanse, sigurnost i pouzdanost, korisnici u preko 100 zemalja svijeta smanjuju rizik i transformiraju svoje poslovne performanse.
 
 

Honeywell Competency Management osmišljen je kako bi pomogao industrijskom osoblju poboljšati svoj posao, a time i poboljšati poslovanje. Primjenom ovog portfelja temeljenog na ishodu, industrijska poduzeća mogu poboljšati svoje operativne performanse; uštedite vrijeme učinkovitijim upravljanjem kompetencijama; i privući mlađu, talentiranu radnu snagu upućenu u najnoviju uobičajenu potrošačku tehnologiju.

Honeywell donosi svoja rješenja za kompetencije na način koji odgovara vašem poslovanju. Odaberite između projekata temeljenih na projektima da biste postigli definirane ciljeve i rezultate obuke ili upotrijebite našu ponudu zasnovanu na ishodu usmjerenu na pružanje promjena koje želite vidjeti u svojim pokazateljima operativne izvedbe.

Uz rješenje temeljeno na ishodu, Honeywell će surađivati s vama kako bi identificirao ključne pokazatelje uspješnosti (KPI) koji su povezani s mjernim podacima vašeg poslovanja. Ovi se KPI povremeno procjenjuju i ocjenjuju tijekom programa.

Honeywell rješenja – Napredni softver

Rješenje Honeywellove operativne izvrsnosti omogućuje operaterima upravljačkog sistema i procesa da postignu najbolje operativne rezultate iskorištavanjem prilika i reagiranjem na promjene procesa prije nego što postanu problemi. Od kontrolne sobe do kretanja materijala izvan mjesta, rješenje pokreće opseg eliminirajući događaje uzrokovane neoptimalnim performansama upravljanja, povećavajući proizvodnju i energetsku učinkovitost, omogućujući precizno praćenje operacija i još mnogo toga. Korisnici imaju koristi od poboljšane profitabilnosti, boljeg odlučivanja, smanjenih troškova i sigurnijeg, pouzdanijeg poslovanja.

Honeywell-ovo rješenje procesa dizajna omogućuje korisnicima stvaranje stabilnih i dinamičkih modela za dizajn postrojenja i upravljanja, procjenu performansi opreme i rješavanje problema, procjenu i optimizaciju dizajna procesa i rješavanje problema optimizacije u rasponu od jedne jedinice, linearne, na temelju modela na višejedinstvenu, nelinearnu, na modelu temeljenu optimizaciju.

Honeywellovo rješenje povijesti i analitike pomaže korisnicima prikupljati, pohranjivati i reproducirati istorijske i kontinuirane podatke o postrojenju, analizirati izvedbu procesa i poremećaje postrojenja te pristupiti grafičkim ključnim pokazateljima izvedbe (KPI). Poboljšava izvedbu procesa kako bi smanjio ukupne troškove vlasništva.

Honeywell je najveći svjetski dobavljač proizvodnih izvršnih sustava (MES) za procesnu industriju. Njegov portfelj upravljanja proizvodnjom sastoji se od aplikacija MES-a koje bilježe proizvodne planove i rasporede, priopćavaju odobrene aktivnosti operaterima i omogućavaju učinkovito prikupljanje i provjeru stvarnih podataka o proizvodnji kako bi se poboljšala suradnja između planiranja lanca opskrbe, planiranja proizvodnje i rada postrojenja.

FAGAS projektuje, proizvodi, montira i pušta u pogon gasne stanice za sve gasovite fluide, pritiske i protoke.

Rajlovačka cesta BB, Sarajevo, BiH

+387 33­ 590 739
+387 33 592 080

preloader