Izmjenjivači toplote

Plinski grijač / izmjenjivač topline je uređaj u kojem se toplina isporučuje (vrši prijelaz) iz jednog medija u drugi. Mogu se napraviti tako da se mediji dodiruju i odvoje pregradom, zidom cijevi itd. Koji sprečavaju njihov direktan kontakt.
Površina izmjenjivača topline izvedena je iz cijevi pa se ti izmjenjivači topline nazivaju cjevasti izmjenjivači topline.
Ovisno o tome koji je postupak primarni, tj. Želimo li glavni medij zagrijan ili ohlađen, izmjenjivači topline dijelimo na grijače i hladnjake.
Materijali koji se koriste za proizvodnju izmjenjivača toplote obično su čelik. Mogu biti nelegirani, niskolegirani, visokolegirani čelik i liveni čelik. Cijevi za proizvodnju izmjenjivača toplote izrađene su od aluminijuma i njegovih legura, bakra i njegovih legura, kao i od ugljika, niskolegiranog i visokolegiranog čelika. Plinski grijač / izmjenjivač topline zaštićen je antikorozivnim utjecajem površinske korozije, agresivnim utjecajem atmosfere, kondenzacijom itd., prema postupku za zaštitu od korozije.

SKU: Izmjenjivači-toplote Kategorija: Oznaka:
preloader